Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Na jaren van voorbereiding, twee keer per week repeteren, diverse concerten en een generale repetitie in De Eendracht, was het dan zover. Slagwerkgroep St. Cecilia Milheeze ging zaterdag 9 juli met een volle bus supporters en een trailer vol instrumentarium naar het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade.

De slagwerkers uit Milheeze waren als laatste aan beurt in de eerste divisie voor percussie ensembles. Alle mensen in de theaterzaal kregen bij binnenkomst het programma met de vier nummers uitgereikt. Vanwege het internationale karakter van het WMC stond de beschrijving van de nummers zowel in het Nederlands als in het Engels op het programma.

Door technische problemen bij het theater konden de slagwerkers later beginnen met opbouwen en was er tijdsdruk vanuit de organisatie. Die druk werd ook op de dirigent en slagwerkers neergelegd, maar zij hielden gelukkig hun hoofd koel. Tijdens het optreden was er niets te merken van de hectiek die vooraf ging bij het opbouwen.

Van de eerste tot de laatste noot heeft de slagwerkgroep uit Milheeze de jury en het publiek weten te boeien met een ruim 35 minuten durend en afwisselend programma. De driekoppige jury had alleen maar lovende woorden in het juryrapport en bedankte de slagwerkers voor hun optreden. Het geheel werd beoordeeld met 96,59 van de maximaal 100 te behalen punten. Dit leverde de groep niet alleen een gouden medaille op, maar ook de titel wereldkampioen. Daarnaast ontvingen ze vanuit de jury nog een extra award voor meest veelbelovende percussie ensemble met bijbehorende voucher. Een absolute topprestatie van wereldklasse die de slagwerkers, dirigent, overige muzikanten en aanwezige supporters uitgebreid hebben gevierd en niet snel zullen vergeten.

Sponsoren