Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

De slagwerkgroep bestaat uit bijna 25 jeugdige muzikanten. We repeteren iedere dinsdag van 20.00 - 22.15 uur in Gemeenschapshuis “De Schans” in Milheeze. Zowel binnen als buiten Milheeze staan wij bekend als een ambitieuze groep slagwerkers van kwalitatief hoogstaand niveau. Dit is iets wat mede te danken is aan Harrie van Otterdijk, die sinds 1998 dirigent is.

De slagwerkgroep speelt op zowel melodische instrumenten zoals marimba’s, xylofoons, vibrafoons en klokkenspel en natuurlijk ook nog op ongestemd instrumentarium zoals drums, bongo’s, conga’s en overige instrumenten. Omdat het instrumentarium zo uitgebreid is, net als de muziekwerken die er worden gespeeld, speelt elke muzikant een solopartij.

De slagwerkgroep heeft onder leiding van Harrie van Otterdijk op het WMC van 2009 een 2e plaats behaald en in 2013 een gouden medaille in de World Division.
Wilt u op de hoogte blijven, volg ons dan via Facebook.

 

Beginnend Opleidings Ensemble Milheeze (BOEM)

Jeugdige slagwerkers beginnen bij fanfare St. Cecilia in het Beginnend Opleidings Ensemble Milheeze. Zij worden geïnstrueerd door eigen leden in samenspraak met dirigent Harrie van Otterdijk. Vanuit hier stromen zij door naar de slagwerkgroep en hebben zij al kennis gemaakt met slagwerk en samen spelen. Momenteel bestaat de groep uit 6 jeugdleden.

Zoals de naam al zegt is het een jeugd slagwerkgroep die voornamelijk nog op ongestemd instrumentarium zoals bassdrum, bongo’s, tom-toms en snaredrum spelen, maar toch ook al beginnen met het melodische instrumentarium zoals marimba’s en pauken.

Sponsoren